Op welke tijden kan je het beste posten op Instagram?

Beste tijd om te posten op Instagram?

Zoals de meeste van jullie weten zijn likes en volgers niet meer het belangrijkste wat er te behalen is. Instagram vindt het namelijk veel belangrijker of jouw posts waardevol zijn voor andere gebruikers.

Algoritme

Instagram werkt al een tijdje niet meer met tijden. Wat betekend dat het voor Instagram niet meer zo veel uitmaakt hoe laat jij post. Hoe hoog jouw post in iemand zijn feed komt heeft namelijk te maken met het algoritme van Instagram.

Het algoritme van Instagram werkt als volgt:
Zodra jij een post plaats, laat Instagram dit zien aan ongeveer 10% van je volgers. Deze volgers zijn meestal accounts waar jij veel interactie mee hebt gehad in het verleden.
Zodra deze 10% je bericht gaat liken en interactie toont, gaat Instagram jouw bericht laten zien aan een grotere groep van je volgers. Als dit goed gaat is het ook mogelijk dat je op de verkennen pagina terecht komt. Toch is het wel belangrijk dat die eerste 10% zo snel mogelijk interactie toont met jouw bericht, want hoe langer dit duurt hoe kleiner de kans is dat Instagram jouw bericht als relevant ziet.

Interactie

Zoals we net ook al benoemde, speelt de snelheid van interactie op jouw bericht een grote rol op Instagram. Maar hoe zorg je nou voor interactie? Om ervoor te zorgen dat mensen jouw bericht doorsturen, opslaan en erop reageren is het belangrijk dat jouw bericht waardevol is. Lost het misschien een probleem op of geef je een tip? Je moet ervoor zorgen dat mensen willen terug komen naar jouw bericht.
Als Instagram ziet dat mensen reageren, het bericht opslaan of delen dan ziet Instagram jouw bericht als waardevol en wordt het dus sneller aan een grotere groep getoond.

Tijden

Als je dan toch moet kiezen, welke tijd is dan het beste om te posten? Qua dag is woensdag de beste dag om te posten. Wil je nou zoveel mogelijk interactie, dan blijkt 17:00 de beste tijd te zien. Wil je niet vastzitten aan een bepaalde tijd? Probeer dan eens om 21:00 te posten.

Ook al zijn dit de beste tijden om te posten volgens Coosto, het ligt natuurlijk ook je doelgroep en branche. Probeer dus zoveel mogelijk tijden uit en kijk wat het beste werkt voor jouw Instagram.

Heb je dit artikel nou gelezen en denk je dit is mij veel te veel werk? Bekijk onze diensten eens en kijk wat we voor jou kunnen betekenen of neem gerust eens contact op!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *