Facebook bereik vergroten

Facebook bereik vergroten: 10 tips!

Facebook bereik vergroten: hoe doe ik dat? Het vergroten van je bereik op Facebook is voor veel ondernemers van groot belang. Sinds het algoritme van Facebook aangepast is, kan het zo maar zijn dat slechts 20% van je volgers jouw bericht daadwerkelijk ziet. Heb je zitten zwoegen om je bereik op Facebook te vergroten, past het platform zijn algoritme aan en zie jij je bereik afnemen… frustrerend!

Bereik op Facebook is wordt daarom steeds belangrijker. Doe jij niet genoeg je best om interactie uit te lokken bij je volgers, post jij niet consistent of heb je geen zin om daadwerkelijk tijd te steken in Social Media? Dan gaat jouw bereik dalen, en geloof ons: dat gaat sneller dan je wenst.

Hoe vergroot je het organische bereik van je Facebookpagina? Daar geven we je 10 tips voor! Tips die jij meteen kan doorvoeren in jouw Social Media strategie! Heb je nog geen eigen Social Media strategie of wil je meer leren over hoe je Social Media zelf kan optimaliseren? Laat ons langskomen voor een 1-op-1-training Social Media Beheer!

(Organisch) Facebook bereik vergroten

Organisch bereik is het niet-betaalde bereik dat je creëert met je berichten. Likes, reacties en deelacties stimuleren het vergroten van het bereik op Facebook. Hoe zorg je dus voor meer bereik? Door het stimuleren van de betrokkenheid van je volgers mij je bericht. Post jij enkel eenzijdige berichten vanuit de ‘ik, ik, ik’-gedachte? Dan is de kans groot dat je bereik erg weinig gaat opleveren. Je volgers willen natuurlijk wel geïnformeerd worden, maar op een speelse en interactieve manier. Ons brein wil reageren op berichten, wij willen onze mening maar al te graag geven, als daar om gevraagd wordt. Dus vraag het simpelweg aan je volgers! Met deze 10 tips vergroot jij je Facebook bereik!

Tip 1. Wees consistent

Consistentie is key! Plaats niet ad hoc berichten op Facebook; plan je berichten in voor een aantal weken en breng hier consistentie in aan. Kies er bijvoorbeeld voor om iedere week 2 á 3 berichten te maken voor op Facebook. Facebook waardeert jouw consistentie en ook je volgers waarderen het wanneer jij hen op een consistente wijze op de hoogte houdt van je bedrijf. Wil jij het Facebook bereik vergroten? Dan moet je consistent zijn!

Tip 2. Maak gebruik van hashtags

Dit geldt met name voor het vergroten van je bereik op Instagram. Door het gebruik van hashtags bereik je namelijk niet alleen je huidige volgers, maar juist ook de volgers die gericht zoeken op hashtags: dit zijn vaak relevante likes! Hoe gebruik ik hashtags? Middels relevante hashtags kun je eenvoudig het bereik van je berichten vergroten. 

Tip 3. Zet je medewerkers in als ambassadeurs

Kijk je medewerkers lief aan en vraag ze of ze de berichten kunnen liken (of beter nog, delen), zodat het organische bereik aanzienlijk groeit. Wanneer je hen stimuleert om bijvoorbeeld mee te denken met de berichten, zullen zij ook zelf eerder betrokken raken en het liken, delen of aan vrienden laten zien.

Tip 4. Plaats niet te veel links

Vindt Facebook niet fijn dit. Waarom niet? Omdat Facebook gebruikers zoveel en zolang mogelijk op hun platform wil houden en dat gaat niet als iedere post voorzien is van een link. Plaats linkjes wanneer ze relevant zijn, zoals bij het doorlinken naar een blog of een specifieke pagina op je website, maar voorkom onnodig uitgaand verkeer vanuit Facebook. Trust us, daar zullen ze je voor belonen 😉

Tip 5. Lok interactie uit

Zoek naar interactie met je volgers. Wanneer je volgers namelijk gaan reageren, vergroot je jouw bereik op Facebook erg eenvoudig en snel. Hoe dan? Nou vraag bijvoorbeeld eens naar hun mening middels een poll of vraag simpelweg je volgers om het bericht te delen. Wat zorgt voor een enorme piek in je bereik op Facebook? Een toffe (en subtiele) winactie! Laat mensen bijvoorbeeld hun vrienden ‘taggen’ of vraag om een reactie zodat ze kans maken op jouw winactie. Met het uitlokken van interactie ga je snel en flink je Facebook bereik vergroten. Win-win! 

Tip 6. Post op de juiste tijdstippen

De tijd om te posten: niet een eenduidig juiste optie, maar je kan er wel slim mee om gaan! Via Facebook kan je onder het kopje ‘Berichten’ eenvoudig zien wanneer jouw volgers online zijn en wanneer dus de juiste momenten zijn om te posten. Daarnaast zijn er veel onderzoeken beschikbaar die weergeven wanneer de beste tijden zijn om te posten.

De grafiek hierboven geeft aan dat bij deze klant veel volgers niet actief zijn tussen grofweg 16:00 en 20:00. Dit zijn grove schattingen van Facebook, dus pin je er niet op vast en probeer eens rond 09:00 te posten, een keer rond het middaguur en ’s avonds. Bedenk voor jezelf wanneer je doelgroep aanwezig is op Social Media, combineer dit met de bovenstaande gegevens en test met verschillende tijden om te posten. Meten = weten!

Tip 7. Voeg een call-to-action toe

Post geen berichten op Facebook om waar wat te posten. Bedenk goed welk verhaal je wil vertellen en voeg bij ieder bericht een duidelijke call-to-action toe. Waartoe wil je je volgers aanzetten? Tot het liken van het bericht? Het doorklikken naar een blog? Durf te vragen om een actie die de volgers moeten uitvoeren. Hoe makkelijker, hoe beter.

Tip 8. Bekijk je Facebook statistieken en wissel af!

Je bereik vergroten op Facebook? Dan moet je je statistieken blijven bekijken en hier conclusies aan proberen te verbinden. Je ziet welk ‘soort’ berichten wel werkt of niet werkt. Link jij door naar een blog, maar zie je dat er geen enkele klik is naar de blog? Probeer dan eens iets anders, zodat je de interactie met de post zelf verhoogt. Wissel je berichten af, zodat je kan zien wat wel en niet werkt.

Tip 9. Reageer op vragen of reacties

Worden onder je bericht vragen gesteld? Ga daar persoonlijk op in en probeer zoveel mogelijk waarde te bieden in die reactie. Je motiveert hiermee ook meteen andere volgers om te reageren, aangezien ze een reactie terug kunnen verwachten. Een reactie op een reactie, lokt wederom een reactie uit, waardoor jouw bereik nog meer stijgt. Deze kettingreactie zorgt er namelijk voor dat men een melding ontvangt dat er gereageerd wordt onder het bericht waarop zij reeds gereageerd hebben. Winnen!

Tip 10. TESTEN!

Wat bij ons werkt, kan bij jou zomaar voor geen meter werken. Dat is niet erg! Het is daarom superbelangrijk om te testen tussen verschillende contenttypen: video’s, foto’s, linkjes, polls etc. Je merkt zelf snel genoeg welk soort berichten wel je Facebook bereik vergroten en welke berichten totaal niet werken om het bereik te vergroten.

Zo, dit waren ze dan. De 10 tips voor het vergroten van Facebook bereik. Dus wil jij je Facebook bereik vergroten? Ga dan meteen aan de slag met onze praktische tips. Wil je meer Social Media tips of heb je vragen? Dan is een Social Media 1-op-1 training bij jou op locatie iets voor jou! Of wil je dat wij jouw Facebook bereik vergroten? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *