Meer interactie op Facebook: 5 tips!

Interactie op de Facebookpagina van jouw bedrijf is van essentieel belang om goed te scoren volgens Facebook’s algoritme. Hoe meer interactie je krijgt op je pagina,  des te vaker Facebook jouw bericht toont aan potentiële klanten. Je bereik wordt hiermee dus verhoogd. Maar hoe krijg je meer interactie op Facebook? En ik hoor je denken: ‘Waar haal ik die inspiratie vandaan?’

Welke berichten krijgen van jou tegenwoordig nog een ‘like’? Waarschijnlijk zijn dit berichten die emotie bij je oproepen: een bericht waar je je heel erg in herkent, een bericht dat zorgt voor tranen over je wangen of een bericht dat je aan het denken zet. Dit zijn de berichten die goed scoren. Die berichten geef jij een like, of misschien reageer je zelfs of deel je ‘m. Facebook geeft tegenwoordig de meeste waarde aan berichten waarop gereageerd wordt of die gedeeld worden. Dus alleen heel veel likes binnenhalen? Dan kan het bereik toch weleens tegenvallen. Je wil dus dat mensen reageren, maar hoe? Wij geven je 5 makkelijke tips om interactie op Facebook te verhogen, waar je vandaag nog mee aan de slag kan gaan!

5 Tips voor meer interactie op Facebook

#1 Laat je volgers beslissen

Sta jij zelf voor een keuze? Schakel de hulp van je volgers in! Ben je aan het experimenteren met nieuwe logo’s of promotiemateriaal? Vraag je volgers waar zij voor zouden kiezen en vraag ook meteen waarom, zorg je meteen voor reacties op je bericht. Mensen willen graag hun mening geven, je hoeft ze er alleen om te vragen 😉

#2 Maak een poll

Eenvoudiger kan je het niet maken voor je volgers! Een toffe functie van Facebook die jou de mogelijkheid geeft om je volgers met één klik hun keuze/mening door te geven. Ze hoeven alleen nog maar voor de eerste of tweede optie te kiezen en jij ziet meteen het stemmingspercentage! Waar kan ik dit terug vinden? Je leest hier hoe je gemakkelijk een poll kunt aanmaken op Facebook. Echt een aanrader!

#3 Vraag om een X-aantal likes

‘Wil jij het recept van dit heerlijke gerecht? Bij 25 likes deel ik het volledige recept plus instructievideo in de reacties onder dit bericht!’ Dit is een ideale manier om je volgers te belonen voor hun like en ze hier iets voor terug te geven. Het basisprincipe van goede marketing: wederkerigheid! Opdringerig? Probeer het eens en test of jouw volgers dit een leuk concept vinden. Zet dit niet te vaak in, want dan loop je het risico dat mensen denken dat je hier enkel meer likes mee wil scoren. Let’s give it a try!

#4 Winacties (selectief!)

Winacties zijn en blijven een sterk promotiemiddel om meer bereik en bekendheid te creëren. Maak bijvoorbeeld eens een winactie waarbij je vraagt aan je volgers om iets ludieks te reageren, een foto in de reacties te zetten of te vragen waarom nou juist zij zouden moeten winnen. Zo houd je het interactief en vraag je niet stomweg om het liken en delen van het bericht, want dit is passé. Met dergelijke winacties verhoog je de interactie op Facebook. Houd je daarbij aan de regels van Facebook omtrent het doen van winacties.

#5 TAG je vriend(in)!

Je kent ze wel: de berichten waar duizenden mensen elkaar taggen. Het zijn vaak erg ludieke berichten waar een ieder zich in kan vinden. Dilemma’s, typische dingen van vroeger, bepaalde zaken die typisch voor jouw doelgroep zijn.. er zijn altijd wel berichten die je zo kan insteken dat mensen zich erin herkennen. Vraag je volgers om andere vrienden te taggen om zo je bereik flink te gaan verhogen. Dit kan zomaar zorgen voor een ‘viraal’ bericht! Toegegeven: hier moet je enorm veel mazzel mee hebben. Wie dit briljant doen? De grote jongens als Jumbo, Bol.com en Mc Donalds. Ook RUMAG doet dit goed, alleen die doen het niet op zo’n hele originele manier 😉

Ga jij meteen na het lezen van deze tips aan de slag? Lekker bezig! Het gaat hierbij echt om testen, testen en nog eens testen. Test waar jouw volgers op reageren en je merkt snel genoeg wanneer je de snaar mist. Succes met het uitlokken van meer interactie op Facebook!

Wil je nou meer Social Media tips of zit je eraan te denken om Social Media uit te besteden, juist omdat hier veel tijd in gaat zitten? Neem dan gerust contact met ons op en wij gaan samen jouw Social Media laten groeien, Like Bamboo!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *